Betyg på lärare, del 2, avsnitt 1

2008 skrev Sydsvenskan en artikel om hur fel det är att eleverna i Malmö ska få betygsätta sina lärare.
- Vi bör inte skuldbelägga en hel yrkeskår för politikernas och förvaltningarnas misslyckanden, säger Trevor Dolan, forskare på Pedagogiska institutet vid Stockholms universitet.
I just det här påståendet blir jag förvirrad. Hur kan en dålig lärare vara politikernas misslyckande? Hur kan en enskild individ vara ett helt samhälles fel? Lärare är som alla andra individer. I dagen samhälle blir alla bedömda, i vardagen, på arbetsplatserna, och så vidare. Man blir bedömd av sin kund. I en skola är eleverna kunderna, alltså är det väl vi som bör bedöma, eller? Kundens åsikt måste ju vara det mest intressanta för ett företag, eller en skola. För utan kunden/eleverna skulle företaget/skolan inte ens finnas. Konstruktiv kritik behövs för utveckling.
Han säger att vi inte bör skuldbelägga en hel yrkeskår – vem har sagt något om att skulbelägga någon? Vi elever vill bara ha vår rätt till en bra utbildning vilket lärarna är ansvariga för. Har man en dålig lärare blir utbildningen dålig, har man en bra lärare blir utbildningen bra. Hur svårt kan det vara?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0